Uistelumatkat

Vetouistelua harjoitetaan useimmiten Ristiinan Yöveden alueella, mutta myös Anttolan Louhiveden, Puumalan lietveden sekä Suur-Saimaan Liittokivenselän tutut vedet ovat suosittuja kohteita. Kalastusalueelle siirrytään veneellä useimmiten Ristiinan venesatamasta mutta erikseen voidaan sopia myös asiakkaan toivoma lähtöpaikka. Matka kalapaikoille kestää n.15-30 minuuttia, riippuen kulloisestakin tavoiteltavien kalojen parhaasta oleskelualueesta.Ristiinan Yövesi on yksi Saimaan järvilohen tärkeimpiä syönnös ja kasvualueita, jonka syviin ja puhtaisiin syvänteisiin vaelluskalana tunnetut lohikalat säännöllisesti joka kesä vaeltavat. Yövesi syvine altaineen on myös merkittävä lohen talvehtimisalue ja nämä kaksi seikkaa tekevät vesistöstä poikkeuksellisen saalisvarman läpi koko avovesikauden.

Yövesi tunnetaan yhtenä maamme parhaista järvilohikalojen uisteluvesistä ja vuosittain alueelta saadaankin useita 5-8 kg järvilohia. Vedenlaatu on alueella erinomainen ja käytännössä jylhien ja karujen kallioiden reunustaman vesistön puhdas vesi on juomakelpoista.

Saaliskalat: Järvilohi, Järvitaimen, Hauki, Kuha

 

Anttolan Louhivesi on tunnettu erityisesti haukipitoisena taimenen kalastusvetenä. Louhivedeltä löytyykin erityisen hyvä haukipopulaatio jonka ansiosta taimenen uistelun lomassa saaliiksi tulee usein suuriakin haukia. Alue on erittäin saalisvarmaa. Saaliskalat: Hauki, Järvitaimen, Kuha, Järvilohi

 

Puumalan Lietvesi on erityisen tunnettu loistavana, Hauen ja Kuhan kalastusvetenä jolla ajoittain syönnöstää myös alueen läpi kulkeva Järvilohi populaatio. Lisäksi Lietvedellä on myös melko runsas järvitaimen kanta. Saalisvarma valinta. Saaliskalat: Hauki, Kuha, Järvitaimen, Järvilohi.

 

Suur-Saimaan Liittokivenselkä on suuri vesialue nimensä mukaisesti. Alueen suuri koko asettaa haasteita kalan löytymiseen, mutta ajoittain alue on Saimaan paras järvilohikalojen kalastusalue, sillä lohikalat liikkuvat täällä useimmiten suurissa parvissa. Saaliskalat: Järvilohi, Järvitaimen, Hauki, Kuha

 

Vetouistelussani käytettävät tekniikat kattavat kalastuksen tehokkaasti myös syvemmistä vesikerroksista, joihin kalat painuvat heti vesien lämmettyä. Kalastuksessa voidaan tilanteen ja kalapaikan mukaan käyttää vieheinä keinotekoisia uistimia tai luonnollista syöttiä tai niiden molempien yhdistelmää. Keinovieheinä käytän kokemusteni mukaan parhaita saatavilla olevia Karikko vaappuja sekä Tintti-lusikkauistimia, joiden saalisvarmuus muihin keinotekoisiin vieheisiin verrattuna on ollut ylivoimainen. Luonnollisen syötin apuvälineinä käytän itse kehittämiäni VK-Täkyrakseja jotka ovat yksi tehokkaimmista ellei tehokkain lohikalojen uistelupyydys.

 

 

Heittokalastusmatkat

Heittokalastus matkojen pääasialliset kohteet ovat Louhivesi Anttolassa ja Yövesi Ristiinassa sekä Lietvesi Puumalassa. Heittokalastusvenettä liikutellaan valitulle kalastusalueelle useimmiten venetrailerilla, joten lähes mikä tahansa muukin paikka soveltuu matkojen järjestämiseen. Riittää että veneenlaskuluiska tai sovelias loiva ranta löytyy lähistöltä. Heittokalastuksessa keskitymme kuhan, ahvenen ja hauen pyyntiin ja saalisvarmuus on lähes 100%

 

Heittokalastusta tehdään yleensä jigaustekniikoin, mutta perinteinen uistinkalastus on vuodenajasta riippuen myös ohjelmassa. Heittokalastusmatkoilla jokainen oppii nopeasti heittämään viehettä.


 

Suositut raksiuistelukurssit!

Kaudella 2010 aloitin raksiuistelukurssien järjestämisen. Kurssipäivien suosio on ollut suorastaan loistava. Konseptina on järjestää raksikalastuksesta kiinnostuneille kursseja, siten että ilmoittamaani tai yhdessä sopimaamme päivämäärään kerätään eripuolilta Suomea halukkaita osallistujia. Veneeseen otetaan 4-5 henkilöä kerralla, jolloin jokaisella on väljät oltavat ja kaikki saavat enemmän henkilökohtaista harjoitusta.

Kursseilla olemme saaneet myös kalaa, ajoittain erittäin hyvin ja jokaisella kurssilla onkin useimmiten tullut eri kokoisia lohikaloja, jotka ovat erehtyneet kurssilaisten säätämiin syötteihin.

Ohessa vetouistelu.com sivuille tulleita kommentteja muutamilta mukana olleilta. Lisäksi osallistuneilta on tullut ilahduttavia multimediaviestejä, sekä sähköpostiraportteja upeista saaliskaloista, joiden saamiseen kurssin anti on myötävaikuttanut.

"Opettavainen kurssi oli! Näin raksiuistelun aloittelijana voin suositella myös sinulle. Tuli opittua raksinvedosta alkeet ja vähän enemmänkin. Kalojakin tuli. Holle"

"Kaikin puolin mielenkiintoinen ja opettavainen kurssi myös jo jonkin verran raksiuistelua harrastaneelle. Kurssiin sijoitetuille rahoille sain mielestäni täyden vastineen, opetus oli ammattitaitoista ja käytännönläheistä. Itse sain arvokasta tietoa erityisesti huokutuslevyjen käytöstä. H.Nykvist"

"Raksin käytön ensikertalaisena koin kanssa saavani täyden vastineen rahoilleni. Tietoa tuli paljon ja varmasti puolet unohtui jo kotimatkalla, mutta se ei ole 'opettajan' syy. Päin vastoin: opetus oli asiantuntevaa, järjestelyt samoin kuin välineet ja varusteet viimeisen päälle. 'Tyhmien' kysymysten esittämistäkään ei tarvinnut jännittää rennon tunnelman ansiosta. Uinteja sai jokainen säätää ja ilmeisesti jotkut uinnit osuivat kohdalleen kun kalojakin saatiin. Nyt vaan sitä omatoimi opiskelua harrastamaan... Nimim. Evo"

"Kannatti käydä Mikan kurssilla. Kymmenen vuotta on tullut jo raksia vedettyä suht aktiivisesti ja sain kuitenkin monia käteviä jippoja.
Ei tarvinnut tällä kurssilla katella kelloa ja toivoa, että loppuispa jo. Aika meni kuin siivillä hyvässä seurassa. Kiitokset Mikalle ja muille kurssilaisille. T.Jari"

"Kiitokset sinulle Mika hienosti järjestetystä tapahtumasta, samoin muille mukana olleille mukavasta seurasta. Ilmeisesti jotain opittiinkin ainakin kalatapahtumien määrästä päätellen. Ehtisi vaan jossain välissä vielä treenaamaan niin näkisi josko se oppi olisi pysyvämpää laatua. ///Jari Team Kepardi"

"Kiitos Mikalle Keravankin suunnalta!Hienoja vinkkejä tuli raksihommiin ja tosiaan tuntui jopa kurssilaisten viritykset pelaavan yli odotusten ja tapahtumia riitti pitkin päivää.Mukavaa seuraa ja kalastusta...oishan sen sunnuntain voinu huonomminkin viettää. Nimim. KR"

"Kiitokset Mikalle erittäin hyvin järjestetystä reissusta, uutta tietoa tuli niin paljon, että kun vaan muistaisi kaiken. Ja kiitokset mukana olijoille. Nimim. Rapala10"

"Kiitos Mika reissusta! Paljon tuli uutta ja hyödyllistä tietoa raksin vedosta ja uskoa kyseiseen kalastusmuotoon. Kiitos myös muille kurssilaisille ja onnea yhdelle heistä, joka säästyy moottorin vaihdolta uusien nopeuksien myötä. Nimim. Mikkoj"

"Hatun nosto Mikalle kurssin järjestämisestä ja reissusta. Sain kurssilta paljon tietoa, nyt kun vielä muistaisi kaiken kun ei pääse ensiviikonloppuna kalaan kokeilemaan. Kiitokset myös muille osallistujille hyvästä seurasta. Jep, nyt ei tarvitse tuskailla noiden vetonopeuksien kanssa. Nimim. SamiL"

"Osallistukaahan vain kurssille, suosittelen. Hyvä meisinki ja vehkeet oli vimpan päälle. Kyllä on kumma, kun ite rassaa sitä salakkaa ja ei meinaa uinti löytyä, niin Kärkkäinen tuumaa, että näytähän tänne sitä ja hyvä edes koskee koko vehkeeseen, nii jo löyty uinti??? Harjoitusta harjoitusta... Kiitokset vielä reissusta!! Nimim. Vetelin_kuivat_taas"

"Kiitokset hienosta reissusta. Täytyy myöntää, että päivän keikka hyvän opettajan kanssa herätti vahvan innostuksen raksiuistelua kohtaan. Suosittelen lämpimästi kurssia kaikille, jotka tuskailevat raksiuistelun ihmemaailmassa. Yksinkertaiset asiat ja selkeästi näkyvä tulos antaa uskoa omaan harjoitteluun.
Kiitokset vielä kerran hyvälle opettajalle. Nimim. Hakalax"

"Ite oon vetännä VK:ta Kärkkäisen kurssin innoittamana ja toistaiseksi ei niiden ohjeiden mukaan toimittuna ole tyhjiä reissuja vielä tullut. Nimim. Vetelin_Kuivat_taas"

Kaudella 2013 kursseja jatketaan ja ilmoittelu kurssista löytyy vetouistelu.com, sekä kalastus.com myydään palstalta, tai tiedustelemalla allekirjoittaneelta.

Tarjolla runsaasti asiaa alkaen syötin uinnin säätämisestä erilaisiin vedenlämpöihin, vetonopeuksiin ja eri kalalajeille. Koukutuksen ja vetopisteiden vaikutus uintiin. Läpi käydään myös värit, houkutinlevyt, läkkärät, syötit, syöttien säilytys ja käsittely, koukut, tapsit, vetosyvyydet, uittokuviot jne. jne.

Kurssin pitopaikkana Yövesi Ristiina, jossa tavoitellaan järvilohta/järvitaimenta. Päivän kesto 8-10h

Minimi osallistujamäärä 4 henkilöä maksimi 5-6

Hinta 100 eur/hlö

Pitopäivä/päivät voidaan räätälöidä kaikille sopivaksi.

Lähde mukaan, joko yksin tai omalla porukalla. Seuraa ilmoittelua tai ota yhteyttä.

Mika