Ammattiopas takaa laadun

Nimeni on Mika Kärkkäinen ja aloitin kalastuksen Saimaalla jo neljävuotiaana pojan vesselinä. Alkuun harrastus oli ongintaa ja siitä saadut hienot elämykset, koukuttivat minut kalastukseen lopuksi ikää. Varhaisessa teini-iässä aloitin hauen heittokalastuksen sekä vetouistelun ja hieman myöhemmin koskikalastuksen kautta kalastusharrastukseni suuntautui lohikalojen uisteluun. Pian mukaan tuli myös kilpauistelu ja välineiden valmistus. Olen saanut koukkuuni tarttumaan useita tuhansia eri lajien kaloja ja kalastus onkin tärkein harrastukseni, sekä nykyään myös tärkeä osa elinkeinoani.  Kalastustarvikevalmistuksessa aktiivisesta kalastuksesta saadut kokemukset ovat auttaneet kehittämään tehokkaimmat pyyntivälineet. 

Yhteistyökumppanini kanssa valmistamillamme VK-Trolling kalastusvälineillä on jo tuhansia tyytyväisiä käyttäjiä ympäri maailman.

Vapaa-aikanani liikun paljon myös ulkomaisissa kohteissa kalastamassa ja käytänkin usein paikallisia opaspalveluita, oppiakseni eri maiden oppaiden toimintatapoja ja kalastustyylejä. Näistä kokemuksista voin soveltaa hyödyllisiä asioita myös omaan toimintaani. Työurani olen tehnyt myyntityössä ja asiakaspalvelutyön tuoman kokemuksen ansiosta pystyn huomioimaan asiakkaan tarpeet myös kalastusopastuksessa.

Kalastuksessa hyödynnetään lähes 25 vuoden kokemustani Järvilohen ja taimenen uistelusta Saimaalla, yli 30 vuoden kalastuskokemusta hauen heittokalastuksesta sekä vuosien kilpakalastuksesta hankittua kokemusta. Käytössämme on parhaat välineet- ja tekniikat. Asiakkaillamme on mahdollisuus oppia paljon uutta saaliskalojen käyttäytymisestä, pyydystämisestä ja oleskelupaikoista, upeassa järviluonnossa, joka hakee kauneudellaan vertaistaan. Tarjolla on mahtava tietopaketti heittokalastuksesta sekä lohikalan uistelusta, niin vasta-alkajalle kuin kokeneemmallekin.

Oppaalla on vuokraveneenkuljettajan tutkinto, sekä, VHF, ensiapu ja hygieniakoulutus.

Olen toiminut kalastusoppaana saimaalla vuodesta 2005

Muutamia henkilökohtaisia urheilukalastus ennätyksiäni

Järvilohi (Saimaa) 8,14 Kg

Järvilohi (Ruotsi) 9,62 Kg

Järvitaimen (Puulavesi) 4,6 kg

Hauki (Saimaa) 9,1 Kg (n. 15kpl 7-8 Kg kaloja)

Ahven (Saimaa) 1,2 Kg 

Merilohi (Ruotsi) 12 Kg

Meritaimen (Helsinki) 5 Kg

Kuha (Saimaa) 7,1 Kg

Sinimarliini (Mauritius) 65 Kg

Tervetuloa nauttimaan kalastuksesta kanssani.

opas

Mika "kalahullu" Kärkkäinen